GAMMEL & NY SKOV….


Vedligeholdelse af den gamle skov.

desktop461

I forbindelse med at den nye skov på 5 ha er plantet, skulle der tyndes lidt ud i de gamle træer, især omkring mergelgraven, så der kunne komme mere lys til og mere åben mod vest, så ænder og andre fugle, frit kan lande og lette. Samtidig vil lyset gøre vandet renere, så andemad og andre vandplanter får sværere ved at trives i vandoverfladen.

Træet kan jo fint bruges til at stoppe i træfyret og gøre nytte der til opvarmning.


Især på vestsiden af mergelgraven, var en udtynding nødvendig. Den nye skov plantet 2007 skimtes svagt i baggrunden, sammen med Borridsø Østergård.

Der plantes ny skov på 5 ha.

Forberedelse og plantning af ny fredsskov på 5 ha i foråret 2007   Se album

Skovdyrkerforeningen Midt, stod for beplantning og vedligeholdelse af den nye skov de første 2 år. Planteopgaven var udliciteret til en lokal entreprenør, Ejvind Gleerup fra Nøddelund. Vedligeholdelsesopgaven var udliciteret til en mand fra Løgstrup v. Viborg.

l3-YeCfM0mViqBWhTP8jETpGdcG8fTiLsA0vldaCS6mz=w1167-h775-no9At6aO5n_EVu-egf__Rjwj7ZyUzfBPRYBZMLzgTG81So=w1245-h827-noEjgapt0DA6aa3vzPhURL3G-DcdlgrQrc6_IGJgyFviC9=w1167-h775-noB-_x-AyuFT9wnyRJ48EjMfXa2mz05X3VdwMpRB4yQkLJ=w1167-h775-noNy sø anlægges på et sted, som altid har været vandlidende.

Rensning af den nye skov var med i plantningsaftalen.

2U_X8bT5rqW9FyR3n4_ZkMJM7ScmBEJQAXh--umnt16G=w1217-h775-no6GH4uzlgvfPZVH6eaiybhImcJ8azVSCSL65z1dOK_FJ8=w1167-h775-no08TnPGSiGiv7ileCtUpYJy8TVXvB3inXrYSdhmTAFYvR=w1167-h775-noDer renses imellem træerne, 2. år – Drøsbro Mejeri i baggrunden

Opbygning af hytten “Marinnalund” 

Se album – Marianna havde besluttet, at hun i den nye skov ville ha’ bygget en hytte på ca. 10 m2. Først blev overjorden fjernet og der blev kørt stabilgrus på for at fundere grunden.

Der blev gravet to imprægnerede stolper ned i jorden for at få ordentlig fæste til hytten, så den ikke skulle blæse væk i stormvejr. Oven på dette blev lagt et lag brugte fliser…….

                                                              Hytten tager form

Midt i byggeriet, fik vi besøg 

Hytten er færdig og navngivet.

Cristina & Søren besigtiger hytten……..

Bedstemor, Mikkel & Marina skulle naturligvis overnatte i hytten og sige god for den……. Siden hen har den været mål for flere overnatninger med vore andre børnebørn. De elsker at være derude i skoven.                                                    KKJ/senest redigeret februar. 2016

Til Toppen

Om kanne4world

Jeg har nået en alder, hvor man har tid til at skue tilbage i tiden! Jeg vil på flere niveauer nedfælde mine erindringer, blandet med gamle fotos. Det er først og fremmest mine egne oplevelser, suppleret med og understøttet af div. kilder for at danne en bedre helhed. Jeg vil gerne dele med andre mennesker. Hvis nogen har supplerende oplysninger, eller rettelser modtages de gerne. Jeg prøver at overholde offentliggørelsesloven så godt som muligt. Tak at du kiggede med.
Galleri | Dette indlæg blev udgivet i Aidt Sogn, Astrupgård, Årstiderne, Hobbyer, Livet, STARTSIDE og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.