GAMLE FAMILIEFOTOS


 

Udklip 10


Knuds Familie album mm

Julen i min barndom, var noget vi så frem til. Der var ikke et orgie af gaver dengang. Ganske simple ting fik vi. Vores faster Anna & onkel Jens Peder var en fast bestanddel af juleaftenen, medens de begge var levende. Efter faster Annas død i september 1958, var det helt naturligt, at Jens peder kom hjem til os. Som det fremgår af disse fotos, nød han at være hjemme hos os.

Vi havde et rigtig godt forhold til moster og hendes familie på Nørreskov Bakke 54. Vi kunne lige stige på Randers-Silkeborg rutebilen nede ved 28 km-stenen ved vores indkørsel og blive sat af ved havelågen på Nørrerskov bakke.


Hos morbror Nielses på Søbygård’s mark, nød vi også at komme! Vi måtte jo leje bil med fører, for at komme derhen. Far havde ikke kørekort og fik det aldrig! Det var især til fødselsdage vi besøgte hinanden. Vi gik altid ture, som regel i skoven lige op til ejendommen.

Hans og jeg soldat i Fredericia på samtidig en del af tiden. Jeg blev indkaldt den 2. maj 1961 og Hans den 2.januar i 1962. Han er godt nok ældre end jeg er, men han skulle først være udlært på “Ferm” og det var han nylig til november 1961.

Tror vist han er supermand, hwa? Nå, jeg elskede at lave gymnastik i mine yngre dage. Nu er det så enkelt, manden ka’ ik’ holde balancen længere, knap nok på benene, men hwa, han er jo også blevet 50 år ældre.

Dette billede er taget i Borritsø skov. Vi beundrede onkel Åge, at han kunne bære alle os 4 børn – billedet er fra omkring 1950………..
Neden for er det tid til at pudse min “Zundapp” – knallert, medens mor og Kitte ser på og nyder foråret.

Hans & Knud foreviget i 1943 – søskende behøver at ligne hinanden…………

Min kære mor var altid aktiv. Lavede hun noget udendøre, havde hun altid forklæde og hovedtørklæde på – det var ganske almindeligt. Da var der ingen der så skævt til at bære tørklæde – det gjorde man bare på landet som husmor, det var der intet odiøst i……..

Herover et dejligt billede fra grøftekanten, overfor mit fødehjem “Højvang” i Danstrup.

Herunder: – Min faster Anna fik desværre ikke lov til at blive mere en knap 58 år. Vi var altid været i kridthuset hos faster & onkel Jens Peder. Hun døde medens jeg tjente i Astrup. Jeg husker tydeligt da jeg fik budskabet. Det gjorde ondt. Husker også, at det var svært ved begravelsen, da randt der tårer ned af kinden af lutter ve’mod. Hans havde også stor glæde af dem. Da han startede på Præleminærkursus i Ulstrup i 1954 og medens han stod i lære på “Ferm” i Ulstrup. Han kiggede ofte ind til dem, for at få et ord med på vejen. Som helt små, medens vi endnu boede i Danstrup, bare en lille kilometer borte, traskede Hans og jeg over til Faster.

De 5 billeder herover:

Billeder af mor & far fra besøg hos Hans i Schweiz 1971

Til toppen af siden                    Opdateret: 07-12-2016

Om kanne4world

Jeg har nået en alder, hvor man har tid til at skue tilbage i tiden! Jeg vil på flere niveauer nedfælde mine erindringer, blandet med gamle fotos. Det er først og fremmest mine egne oplevelser, suppleret med og understøttet af div. kilder for at danne en bedre helhed. Jeg vil gerne dele med andre mennesker. Hvis nogen har supplerende oplysninger, eller rettelser modtages de gerne. Jeg prøver at overholde offentliggørelsesloven så godt som muligt. Tak at du kiggede med.
Galleri | Dette indlæg blev udgivet i Gerning sogn, Livet, Min familie, STARTSIDE og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.