SKOLEDAG I GERNING


Udklip bb
Nogle starter ved kirken, for senere at mødes kl. 12 til festlige timer i forsamlingshuset.
_______________________________________________

    Se billeder fra Skoledag i Gerning 2018    ♥

Igen i år samledes vi en stor flok gamle elever (34) fra Gerning skoletiden + få pårørende. Der var desværre et par afbud før tid, men, det skal vi ikke lade os kue over, men glædes ved de mange positive mennesker der var til stede Selv om der er en vis alders-predning, er jo alle, indrømmet, lidt bedagede, men, det sætter jo ingen grænse for spontaniteten og den facon, vi er overfor hinanden på! Se bare på billederne herunder, glæden over at ses. Vi håber, at mange af os, er i stand til at møde op igen den 1. lørdag i september 2019.

Desktop66

g s

Video – Billeder fra Skoledag 2017

IMG_4555

IMG_4552

dsc00727-b

 Se Kirstens billeder: Skoledag 2016

Paul (Polle) Hegedahl Ditlefsen, fortæller “røverhistorier” fra hans skoletid !!!!!!!!!!!!!
Jeg kom desværre ikke til skoledag 2016 i Gerning – jeg kom denne dag på Århus Kommunehospital, kig Kirsten blidder – der mange gode billeder!!! Der er 2 billeder her under. dsc00786dsc00788

Efterhånden har vi som gamle skoleelever fra Gerning Skole mødtes en gang årlig i omkring 20 år og det er altid den første lørdag i september måned. Se her for 2015Det er noget af en oplevelse, snakken går lige fra vi mødes i forsamlingshuset til den traditionelle sild med snaps, efterfulgt af smørrebrød, til vi efter en masse snak og kaffe, igen ta’r afsked med hinanden. Der er et væld af gamle minder der skal vendes og drejes. Snakken vil ingen ende ta’!
Nogle har gamle billeder med. Jeg har skrevet en del personlige erindringer om netop Gerning skole i tiden 1949 – 56 ++, som et særskilt afsnit på min private hjemmeside og det vil jeg naturligvis også gerne dele med Facebook-gruppen og andre der kunne ha’ interesse i det. Jeg har som administrator, oprettet Facebook – gruppen “Gerning Skole” , hvor alle medlemmer (også gerne nye), som har lyst, kan kommentere. Der kan lægges billeder og andre dokumentationer fra den tid, ind under billeder, øverst på FB-siden. Pr. januar 2012 var vi 19 medlemmer i gruppen på FB. Ikke så nær alle, har profil på FB – den fremskredne alder taget in’mente. Vi er jo ikke alle med på “IT-bølgen”. Trods det, er vi pr. 1. september 2015 oppe på 61 medlemmer, en stor fremgang i løbet af de 3 år, på hele 42. Klik ind på linket herover og se aktiviteterne der.
Hvem der egentlig startede denne årlig tilbagevendende begivenhed op, er jeg ikke helt klar over, men i hvert fald har bl.a. Karl Erik Karlsen, Poul Boje og andre tovholdere, en stor del af æren for. Stor tak til Jer for initiativ og opfølgning.
Der diskuteres pt. på FB-gruppen, hvornår det egentlig startede op med at samles en gang om året. Jeg deltog for 1. gang i 1998 på “Amstrupgaard” ved Ulstrup. Om det var allerførste gang, er jeg nok lidt usikker på, men det må kan sikkert opklares.
Siden er det, med et års undtagelse, holdt i Gerning forsamlingshus. Undtagelsen var i 2005, da huset i Gerning var under renovering. Det år var jeg ikke med. Da var der samling i Borgerhuset i Gullev – (det tidligere Gullev missionshus). Jeg har, som beskrevet længere oppe på siden, af egen drift, tilladt mig at gøre lidt “fodarbejde” fra sidelinjen, gennem Facebook! Det har også båret stor frugt de senere år. Mange yngre kommer på den måde ind i gruppen og møder mange gange op på dagen. Det er ikke de samme hvert år der kommer. Der kan let komme forhindringer af familiemæssig karakter, så som fødselsdage og andet i familie-sammenhænge. Jeg blev valgt ind i “komiteen” i 2012. Jeg har siddet sammen med: Karl Erik Karlsen, Benthe Padkjær, Peter Vestergaard, Carsten Bomholt og Ruth Kristensen. I 2015, afløste Kirsten Marie Andersen, Hornbæk – Peter Vestergaard. Velkommen til Kirsten og TAK til Peter!
Skolen blev definitivt lukket i 1971, derfor er det jo ikke ligefrem årsunger der møder op, efterhånden. Det er jo heller ikke et kriterium. Bl.a. mødte en søskendeflok på 6, op i 2009 – alle murermester Niels Juels Ditlefsens børn – det er virkelig flot gået. Vi håber det er en tradition, som kan holdes i hævd i nogle år fremover.

Herunder gruppebilleder fra skolefest 2015: Collager23

Herunder 2 billeder fra skolefest 2014:  Se ALBUM
IMG_1263IMG_1264Herunder 2 billeder fra Skoledag 2013 – Se ALBUM
DSCN2230DSCN2239
Herunder  ALBUM fra 2012
Desktop25
Herunder 2 billeder fra skoledagen – Flere billeder fra træffet her: 2011

Herover billede fra 2010.
Agnes & Marie Højlund + IngerLise & Kirsten fra Hornbæk: 

Se billeder fra 2009  Billedet herover fra 2009: Knud, min søster Kitte og Kirsten fra Hornbæk.         Billeder fra her: 2007/08 + ældreHerover billede fra 2008. Inger til Holgers t.v. Hun er desværre ikke mere – døde i 2010.

100_5964Herover billede fra 2007 og Herunder et billede fra 2004 med bl.a. Thomas Pedersen…….100_1017
Herover et billede fra 2003, Siddende fra venstre: Kirsten Vestergård, Peder Vestergård, og Benthe Pedersen. 2. række stående f.v. – Grethe Knudsen, Stærkær, Tove Volshøj Pedersen, Marie Nielsen, Kraghede, Anna Møller (købmandens), Åge & Niels Buhl Nielsen, Kraghede. Bagerst: – Knud Kanne Jensen & Anders Graugaard Jensen. gl-skoledag-1998 (1)
På billedet er det fra venstre: bagerste række – Ruth Jensen (d. 14/9 – 1999), Ingrid Sørensen (d. 2000) og Søren Kristian Brauner Karlsen. Forreste række fra venstre: Jytte Christensen, Knud Kanne Jensen og Karen Margrethe Juel Ditlefsen. Det er et billede fra den første gang jeg var med til Gl. skoledag. Det var i 1998. Der blev holdt på “Amstrupgaard” ved Ulstrup. Siden er det med et års undtagelse holdt i Gerning forsamlingshus. Undtagelsen var i 2005, da huset i Gerning var under renovering.  Her et billede fra bagsiden af skolen. Som det ses, er det fra 2005 – 25 år efter skolens nedlæggelse.
Links til billederklip af en del huse og ejendomme i Gerning sogn 2012 fra  Google Maps

Der vil løbende blive fulgt op med flere billeder og links til siden – så hold øje !

KKJ – senest opdateret 02 – 09 – 2017                                     Til TOPPEN

 

Om kanne4world

Jeg har nået en alder, hvor man har tid til at skue tilbage i tiden! Jeg vil på flere niveauer nedfælde mine erindringer, blandet med gamle fotos. Det er først og fremmest mine egne oplevelser, suppleret med og understøttet af div. kilder for at danne en bedre helhed. Jeg vil gerne dele med andre mennesker. Hvis nogen har supplerende oplysninger, eller rettelser modtages de gerne. Jeg prøver at overholde offentliggørelsesloven så godt som muligt. Tak at du kiggede med.
Galleri | Dette indlæg blev udgivet i Gerning sogn, Hobbyer, Livet, Skolen, STARTSIDE, Venner og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til SKOLEDAG I GERNING

  1. Pingback: GERNING SKOLE | Kanne`s hjemmeside

  2. Pingback: BEBOERE I GERNING/TIND I | Kanne`s hjemmeside

  3. Pingback: BEBOERE I GERNING/TIND I | Kanne`s hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.