OPHOLD & REJSERudklip8

Efterårs “Søstertur” til sommerhuset i KlintIMG_7568
IMG_7547IMG_7587

 Sletterstrand med 3 overnatninger på “Klitrosen”

IMG_4304Udklip 1-COLLAGEUdklip 3-COLLAGE

I Sommerhus i Fjellerup  9 – 13 Maj 2018

IMG_3659

Sommerhuset vi lejede på Fløden 10 – helt igennem et vidunderligt hus

32293517_2213833205514548_5592653692680536064_n

Nogle af børnene på vej til stranden.IMG_3674

Som skrevet står:

32313391_2213832522181283_3230543107195928576_n

 Vi elsker ferie – hilsen børnebørnene.

IMG_20180512_162454“Him self” på cykeltur fra sommerhuset i Fjellerup til Bønnerup og jeg fik naturligvis min  softice – her ved Bønnerup Havne-kiosk. Den længste cykeltur i år til dato (25 kilometer).
Vi drog i sommerhus onsdag aften den 9. maj, Marianna og jeg, for at gøre klar til at den øvrige familie rykkede ind, for tilsammen at ha’ 3-4 gode dage sammen i vort lejede sommerhus” Fløden” 10 – et superhus, med plads til alle 17.

IMG_1471

Stor stor tak til alle der var med til at gøre det til en uforglemmelig oplevelse ♥♥♥  Se billeder fra hele opholdet: HER 


MED NILLES REJSER PÅ KRYDSTOGT PÅ SEINENIMG_2945Billeder fra turen fra 8.-15. august 2017 med Nilles Rejser

1.+2.​ dag: https://goo.gl/photos/hAuhtthEYrqtKuFZ8
3. dag:      https://goo.gl/photos/pK47fX53buRGEdyf6
4. dag:      https://goo.gl/photos/ekRF3mjjLDVvW3Qn8
5. dag:      https://goo.gl/photos/EiJjFSBE3bMYVMMb7
6.+7. dag: https://goo.gl/photos/uwzkJJ9JQcqH6LF19

IMG_2968

IMG_3225

Oplev Monets hus og have i Giverny:  Læs mere her


 TUR TIL ENGLAND: ANS REJSER 13. – 20. SEPT. 2015
Top.BMP 11IMG_9236  Knud skuer ud over den Engelske Kanal
IMG_9224IMG_9315IMG_9322IMG_9396IMG_9458

Vi rejste sammen med Anna Lise og Jørn Holm, som vi jo efterhånden har gjort nogle gange før. Det var en lang tur i bus – over 3000 km! Vi nåede at se en del på kyststrækningen ved kanalkysten. Vejret var ikke det bedste, men, især turen omkring Chartwell var i et fantastisk godt vejr! Vi var 35 deltagere på turen, så der var god plads til at flytte lidt rundt for at strække ben.

Ud-og hjemrejse dage –  1. dag2. dag3. dag – 4. dag5. dag
_______________________________________________________

Tur til Polen for at besøge “Poldanor”- landbrug fra 5. – 8. juni 2014
DSCN5644 (2)  1. dag – 2. dag – 3. dag – 20. års jubilæet – 4. dag.

SNEHVIDE FJELDTINDER, DYBBLÅ FJORDE FARVERIGE BYER – DET BEDSTE AF NORGE

P1230494

 Vore 2 helige gutter – Chaufføren & Rejselederen på FjordNorge – turen.

Her får du ganske enkelt det bedste af det norske fjordlandskab. Turen er i år udvidet, så du får hele perlerækken af oplevelser med. Vi ser de spændende byer Bergen, Stavanger, Ålesund og Molde. Vi kører på de fantastiske vejbyggerier, Atlanterhavsvejen og Trollstigen. Vi sejler på landets flotteste fjorde, Geirangerfjorden og Nærøyfjorden. Og vi kører med tog på en af Norges smukkeste jernbanestrækninger Raumabanen. Turen slutter med en flot udsejling gennem Oslofjorden til Frederikshavn. Her er alle Fjordnorges perler samlet i én uforglemmelig rundrejse. Og så kan du desuden glæde dig til gode og centralt beliggende hoteller, hvor ikke mindst Hotel Union i Geiranger er en oplevelse i sig selv.
Album fra de forskellige dage:    1.   –   2.   –   3.   –   4.   –   5.   –   6.   –   7.   + M’s Album
Med disse link kan du se billeder fra Marianna’s & min tur til Norge fra 14. – 22. august 2011. 

Dejlige Tenerife 2011
IMG_4884P1210057Her sidder vi alle fire og nyder en kop kaffe…..

Vulkanen “Teide” eller Pico del Teide er en 3.718 meter høj vulkan beliggende på Tenerife på de Kanariske Øer. Det sidste udbrud skete i 1909. Vulkanen udgør sammen med omegnen Teide Nationalpark med et samlet areal på 18.900 ha. Siden 29. juni 2007 har parken været på UNESCOs Verdensarvliste, og siden slutningen af samme år har den været en af Spaniens Tolv skatte. Se de andre album her: – Ud & Hjemrejse2.dag3.dag4.dag5.dag6. dag – 7.dag 8.dag

            Irland 2010 – se video og lyt til Irsk folkemusik HER + HER


Vi deltog i foråret 2010 i en tur til “Den grønne ø” – Irland, arrangeret af landbrugets seniorklubber i Bjerringbro og Hammershøj. Tekniske arrangører: Mols Rejser, Jelling. Her star Marianna foran et slot ved Tralee.
Vi fulgtes med vore venner fra Bjerregrav, Anna Lise & Jørn Holm. Se video fra IRLANDHer har vi fundet en pub – mon det er prisen der diskuteres her? Fra venstre Knud, Jørn & Anna Lise.
1. + 2.dagMariannas foto – 3. dag4 & 5.. dag –  6. & 7. dag  – Knuds Video fra Irland

          Herover: Så er vi kommet til Charley Caplins fødeegn. Det måtte lige foreviges

Herunder fra tur til Berlin foråret 2009 – Ans Rejser

P1060935P1060894Det øverste billede “Brandeburger Tor” og nederst rest af den forhadte mur!!!
Se billeder fra Berlinturen her:
1.dag2.dag – 3.dag4.dag 

Rom efteråret 2008

Vi var en uge i Rom sammen med Anna Lise & Jørn, min bror Hans og Mariannas søster Hanna. Kig alle album her: 1. dag2. dag3. dag 4. dag5. dag6. dagHans’s video

Provence – Avignon – Frankrig 2007Prestigious Community of Avignon

Det gamle paveslot i Avignon

Vi var med Ans Busrejser i Provence i Frankrig i 9 dage, med en gamle paveby som Avignon som base. Kig alle album her: 1.dag2.dag3.dag – 4.dag5.dag6.dag7.dag8.dag9.dag – Videoklip fra turen

Rhinen i flammer – august 2007 P1030010♥ Marianna in fun ♥
 Desktop77 (1)

Udsigt fra Lorelei

Hotel Deutches House – her sov vi for 47 år siden

Nordkapp 11 dage – 2007 Top-001

Herover, Knud sammen med en italiensk cykelrytter, der har taget hele turen fra Italien til Nordkap – flot gået. Hans familie står bagved.
Top.
Turen til Nordkapp begav jeg mig alene ud på. Marianna syntes det var for lang en tur i bus! Jeg rejste med Nilles Busser fra Dybvad. Kørte sammen med Birthe & Amdi til Dybvad kro aftenen før afrejse. så vi var klar til afgang om morgenen. Med på turen var også Anna Lise & Jørn Holm (soldaterkammerat). Se albums her: 1.dag2.dag3.dag4.dag5.dag6.dag7.dag8.dag9.dag 10.dag11.dagFamilieferie på Rømø juli 2006

Herunder huset vi havde lejet.  Se billeder fra ferien på den dejlige ø Rømø i vadehavet HER. Vi fik besøg af alle børn og børnebørn i de dage vi var der. Der foruden fik vi besøg af vore venner fra Sjælland, Laila & Per Skougaard og min bror Hans.

100_4872

100_4796100_4799Her var plads til at røre sig. Billedet herover er fra overfarten til den tyske ø Sild (Sylt).


Se billeder: Vrådal – Norge 2006

Billedet herover er alle deltagerne i turen til Vrådal. Turens arrangør er Sørens Rejser, med chaufføren Jan, førte os sikkert rundt. Overfarten fra Hanstholm >Kristianssand var en hård tur med katamaranfærgen. Flere af deltagerne var søsyge…………..

Her er vi på en lille sejltur ud for Vrådal med færgen “Frem” – her ved en sluse.

Kig Billeder fra Grønhøj Feriecenter i maj 2005 sammen med Romalt og Vivild.


 

Se billeder fra: Prag 2004 


Vi kører igen med Østeuropa rejser – denne gang til Prag. Her har vi gjort holdt ved den Tysk-Polske grænseovergang. Marianna ved bussen. Vi følges igen med vore sjællandske venner Laila & Per. Ved at trykke på “Prag 2004” herover kommer du til mit Prag-album på Picasa. Nyd billederne – vi nød turen………..


Kriziks Fountain

 Det Astronomiske Ur – Dukkehus-Prag………..

Prags gamle rådhus samler hver time utallige turister, som vil opleve Det Astronomiske Urs figurer bevæge sig og dermed annoncere, at der er gået endnu en time. Uret blev konstrueret i 1400-tallet og færdiggjort i 1490 af Mester Hanus. For ham blev prisen for opgaven høj – han fik nemlig stukket øjnene ud på byrådets ordre, så han ikke kunne gentage sit mesterværk et andet sted. Det lykkedes imidlertid for Hanus at ødelægge uret inden sin død, så det stod stille mange år efter.
Med denne lille collage siger jeg tak for kigget i rejsealbummet fra Prag

Zarkopane – Polen 7. – 14. juli 2001

                                                   Herover deltagerne på turen til Zarkopane…………

Vi købte rejsen til Polen af “Østeuropa-rejser” 11825836_10207212740339176_1059138241788191949_nfra Ikast. På turen mødte vi tre dejlige
sjællændere fra Jyderup. Laila & Per Skougaard og datteren Line. Dem havde vi det rigtig godt med og forbindelsen blev holdt vedlige. Vi var igen sammen på en tur til Pragh i 2004. Det var med samme selskab. Vi har stadig god forbindelse til familien Skougaard. De besøgte os her på Enebærvej, så sent som sommeren 2014. Desværre har vi mistet Per, dagen efter hans 67 års fødselsdag, den 1. aug. 2015. “Æret være Pers minde”.
Herunder Markedshallen i Kracow:

image0 (2)

Billeder fra besøg i Kracow Markedshallen
image0-4

Se Billeder fra Saltminen
Weliczka and Bochnia Royal Salt Mines Kapel i den underjordiske katedral:
Storslået kapel

Der er mange storslåede steder i minen, men et af kamrene er særligt overvældende. 101 meter under jorden træder man ind på en balkon og har udsigt over Kingas Kapel. Alt i det enorme rum er skåret ud af salt: Skulpturer, relieffer, lysekronernes krystaller, ja selv fliserne på gulvet. Tre mand står bag de meste af udsmykningen. For omkring 100 år siden brugte brødrene Jozef og Tomasz Markowski sammen med deres kollega Antoni Wyrodek en stor del af deres fritid på at skære dekorationerne ud. De var selvlærte kunstnere, men resultatet af deres arbejde er imponerende. Kingas Kapel er fortsat i brug til gudstjenester og koncerter. Akustikken er fremragende i det store saltkammer.
Wielizca Salt Mineimage0-7

Bulgarien 1988

Se Billeder HER

Top 2

Top i

Top f

Top d

Top

                                                    Herover: Knud på vej ned af slidsken
Top (1)Et lidt spøjs billede, Marianna spiller “stærk kvinde” og giver Egon et løft fra jorden til stor moro hos tilskuerne. Jeg tror han nød det!

Jeg var lidt stolt, da jeg blev udråbt som vinder af JM’s sommerfotokonkurrence blandt 430 billeder. Jeg blev belønnet med et godt Pentax kamera.

Tur med “Felix” til Schwarzwald i 1986

Vi valgte endnu en familietur. Denne gang til det skønne område Schvarzwalområde i sydvesttyskland, med en afstikkere til Bodensee/Mainau og Strasbourg og vindistriktet i Alsace med byen Requewihr. Vi rejste bl.a. sammen med Esther & Svend Søgaard fra Grindsted, som vi stadig er på julehilsen med. ………………………………………….SE ALBUMTop.BMP

Top-001.BMP

Top-002.BMP

Top-026.BMP

Udklip m

Tur med “Felix” til Zillertal – Zell am Ziller i Østrig – 1984

Top.BMPVi kom til at bo i Zell am Ziller i stedet for Kaltenbach.

Top o

Top-001

Her er alle deltagere på turen, minus fotografen, Knud – Navneliste herunder……

Top-001.BMP
Søren & Knud besøger Hans i England i 1982Top 1Inden hjemrejsen, besøgte vi de royale gemakker i London.
TopTop-001.BMP (2)Top-0011Top-002
I huset herover boede Hans under hans projektophold i England


♥ Min første flyvetur i mit liv ♥ Endelave var målet ♥
LuftfotoHansNørgard2001Billede fra Randers Flyveplads juni måned 1979.  SE fotos

Vi havde en inseminør ved navn Hans Nørgaard fra Assentoft, som kom i vores besætning på daværende tidspunkt. Da han var på besøg en dag, kom vi til at snakke om det at flyve. Jeg nævnte, at jeg aldrig havde været oppe at flyve.
Så sagde Hans, kom ud på Randers Flyveplads kl 14 i dag, så ville han gi’ mig en tur et lille privatfly, som han sammen med en kammerat.
Som sagt så gjort, jeg smed alt hvad jeg havde i hænderne og troppede op i Randers. Som det viser på billedet var Hans klar, jeg skulle bare sidde op i flyet. Vi lettede og fløj kurs ud over hans gård i Assentoft, videre sydøst på over Studstrup-værket – ned mellem Samsø og Jyllands østkyst. Bestemmelsessted Endelave. Der var to mulighede for landing – begge på en græsbane, den ene omgivet af hø-revler og den anden af hø-baller. “Du ka’ selv vælge – vi tog den med hø-revlerne!
Der var et sted vi kunne købe kaffe og kage – vejret var godt – vi nød det! Efter et lille ophold, lettede vi det lille 2-personers privatfly – vel vidende, at vi ikke havde rednings-udstyr og jeg manglende svømmefærdigheder. (Efterfølgende har jeg tænkt, at det var ganske uforsvarligt!!!)
Vi satte kurs mod Stilling Sø/Solbjerg, videre over Frijsenborgskovene/Hammel og videre sigte var Astrupgaard. Her tog jeg nogle billeder af Aidt og Astrup, som kan ses i linket herover. Videre over Vellev, hvor han havde lovet Frans Jørn Pedersen at ta’ billeder af Vellev Nedergaard. Det kunne jo passende at jeg tog dem ved samme lejlighed.
Vi landede velbeholdent igen på Randers Flyveplads – mellem Mariagervej og Hadsund-vej nord for Randers, sidst på eftermiddagen. Vi kørte hver til sit, efter en god eftermiddag sammen i flyet. (Jeg kan da prale af, at jeg fik lov at føre flyet for en kort bemærkning:

I 1979 var jeg med “Den Lokale Andel” på tur til Belgien og Holland:

I turen deltog repræsentanter + forretningsfører fra lokale foderstofforretninger i hele landet. For mit eget vedkommende repræsenterede jeg, sammen med Rasmus Dideriksen, Vejerslev, Formand Alfred Hedegaard, Taul, Kasserer Erik Gregersen, Bjerringbro og naturligvis forretningsfører Walther Pedersen, Bjerringbro.
Vi fløj med et Sterling fly fra Billund til Brussels Airport Zaventem i Belgien. Rasmus Dideriksen og jeg delte værelse på hotellet. Vi besøgte bl.a. EU-parlamentet og Grand Place. Efter 2 dage i Brussels, kørte vi til Holland i bus, hvor vi startede med at være til en Messe for landbrugsmaskiner i byen Utrecht. På 4. dagen fløj vi fra Rotterdam Airport til Billund.

SDM- kvægtur til Holland 1963:

Magnus (min kommende svigerfar) var meget interesseret i SDM kvægavl og havde inviteret mig med på en tur til Holland. Turen var tilrettelagt af Kvægavlskonsulent Marius Madsen, Viborg og lededes af ham og hans kone Kathrine. Vi fulgtes med Jens Jensen fra Nøddelund. Program herunder og deltagerliste sidst på denne side: image0-009

image0-010

image0-0111
image0-0122image0-001image0-002image0-003image0-005image0-006image0-007image0-008RESUME’: – På den tur lærte vi Jørgen Brogaard fra Mygdal at kende. Ham har vi haft kontakt med lige siden. i september 2013 er det så 50 år siden turen løb af stabelen. Jeg husker der var en fru Krista Pedersen fra Bjerregrav med. Hun gjorde reklame for sin hjemmeboende søn, Jørgen. Vi var også sammen med et ungt ægtepar fra Vendsyssel.IMG_1199 IMG_1208LÆS: Solveig & Niels Skovridder Eriksen. Ikke så mange år efter faldt han ned fra en gastæt silo og mistede livet. Jens Jensen fra Nøddelund fulgtes med Magnus og jeg det meste af tiden. Ligeledes gjorde en ung mand der hed Hans Peder Hansen fra Kongerslev. Ham besøgte vi en enkelt gang og vi havde besøg af ham og hans søster en enkelt gang. Jørgen Brogaard har vi besøgt flere gange og er stadig på julehilsen med ham 50 år efter.


Sommeren 1963: var Marianna og jeg på 2 teltture sammen med henholdsvis  i Nordjylland sammen med Kitte og Poul Erik og på Fyn og Tåsinge med Kirsten og Hans – her et billede fra Tåsinge:
UdklipKnud – Hans og Marianna………..


Bustur til Rhinen med “Danropa” 1960image0-217 m

Top 4Top 3Top 2Top 5Herover nogle enkelte fotos i albummet fra en af mine første udenlandsrejser. En tur til Rhinen med “Danropa”
Vi boede i den lille by St. Goarshausen i nærheden af  Lorelei Klippen. Min bror og jeg rejste sammen med Mariannas to søstre – Hanna & Kirsten. Her er vi alle fotograferet ved National Denkmal nær Rudesheim.


Tur til Harzen med Esbensen’s busser i Vivild i sommeren 1959:
Min bror Hans og jeg bestemte os for en tur sammen til udlandet. Valget faldt på Harzen, et overkommeligt mål! I forbindelse med, at jeg havde været på Vivild Ungdomsskole, var jeg kommet under vejrs med, at Rutebilejer og Turistvognmand, Esbensen i Vivild arrangerede denne tur. Vi mødte op i Randers hvor ture udgik fra. Bl.a. skulle vi se VW- fabrikken i Volfburg, nord for Harzen. På dette tidspunkt var det en imponerende virksomhed. Produktionen var rigtig kommet i gang efter krigen. Det foregik ved store samlebånd. Fandt postkort fra dengang:
Top


Tur med Vivild Ungdomsskole til Norge i sommeren 1958

Udklip vu

Se flere billeder fra turen HER Se video fra RØLDAL/ODDA området ved at klikke. Hvis du vi se mere fra området omkring Røldal & Odda, så kig denne Video
Billederne herunder er fra skolens Norgestur i sommeren 1958. Vi startede fra Randers banegård meget tidligt om morgenen. Jeg havde overnattet i lysthuset hos min mors kusine Magda på Lærkevej. Sønnen Erling, fulgte mig ned til Banegården, hvor alle de øvrige deltagere stod og ventede på toget.
Vi kørte med tog til Hirtshals. Fra Hirtshals sejlede vi til Kristianssand i Norge. Det blæste lidt, så båden vippede noget. Vi stod og kiggede ud over rælingen. Pludselig var der en dreng fra en anden skole, som kastede op og han drejede hovedet indebords. Det resulterede i, at jeg fik det hele ned af mit tøj. Det var ingen rar oplevelse. Jeg skyndte mig på toilettet og fik tøjet af. Heldigvis havde jeg ekstra tøj med, men det der var “ofret” på stank, så det næsten ikke var til at være i bussen, da vi kørte rundt i Norge.

image0-008

Herover har vi vores norske bus og chauffør – husker desværre ikke hans navn.

image0

Fra højre mod venstre Inge Lise, Åse, Annegrethe & ? ved vandrehjemmet i Nesflaten….

image0-024

Herover en fjeldvandring ved Hovden. Vi overnattede her på en Fjellstuga, den sidste nat inden vi skulle med færgen fra Kristiansand til Hirtshals, natten efter.
       Senest opdateret: 19 – 08 – 2017                                                    Tilbage til toppen

 Kirstens Hjemmeside: http://www.kirsten-andersen.dk/
“Søster” Juels Hjemmeside: http://www.juel-nielsen-can.123hjemmeside.dk/

Om kanne4world

Jeg har nået en alder, hvor man har tid til at skue tilbage i tiden! Jeg vil på flere niveauer nedfælde mine erindringer, blandet med gamle fotos. Det er først og fremmest mine egne oplevelser, suppleret med og understøttet af div. kilder for at danne en bedre helhed. Jeg vil gerne dele med andre mennesker. Hvis nogen har supplerende oplysninger, eller rettelser modtages de gerne. Jeg prøver at overholde offentliggørelsesloven så godt som muligt. Tak at du kiggede med.
Sidebemærkning | Dette indlæg blev udgivet i Livet, Rejse, STARTSIDE og tagget . Bogmærk permalinket.

5 svar til OPHOLD & REJSER

  1. Pingback: ÅRETS JULEBREV | Kanne`s hjemmeside

  2. Pingback: LIVET SAT PÅ ORD……. | Kanne`s hjemmeside

  3. Pingback: SENIORKLUBBEN | Kanne`s hjemmeside

  4. Pingback: KANNE’S HJEMMESIDE. | Kanne`s hjemmeside

  5. Pingback: KNUD KANNE’S HJEMMESIDE | Knud Kanne`s hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.